woensdag 4 juli 2012

reeds 100 km ver !

Van Irun naar san sebastian dan zarauts langs deba en nu in Markina .
Ik weet niet wat eerst te vertellen , het gaat enorm goed , de voeten doen het super , en de benen ook !
De rugzak gaf de eerste dagen wat problemem , hij zat blijkbaar niet op de juiste hoogte en drukte teveel op de heupen maar dit is opgelost , stappers helpen elkaar .
Het is onvoorstelbaar hoe goed iedereen hier voor elkaar zorgt , en respect voor alles en iedereen , om 10 uur licht uit en stil , ongelooflijk.De snurkconcerten vallen best mee, eigelijk ben je te moe om daar naar te luisteren .
Henri de zwitser stapt reeds van 30 april , hij is in zwitserland vertrokken , over frankrijk tot bordeaux en dan met de trein naar irun om zo naar compostella te gaan. Al deze tijd zingt hij elke morgen hetzelfde lied , ook de eerste morgen in de straten van Irun, een stem als een klok, wij pinkten een traan weg , ja dat doet je wat. De volgende morgen neurien wij mee , gisteren startte Eva het lied zo gaat het nu elke morgen !! zalig .Vandaag geen plaats meer in de herberg , na een ferm zware tocht , 800m klimmem 600m dalen onder een stralende zon , dus we permiteren ons een private herberg met wat meer luxe !! Het weer begint precies te veranderen , we zijn al verwent geweest, morgen een 30 km , en dan nog 2 dagen en dan komem we in bilbao , zeker tot dan
adios

19 opmerkingen:

 1. Mia, fijn te horen dat het zo goed gaat met het stappen en dat je ook al een stel vrienden hebt gevonden!Ik ben benieuwd naar een foto van 'uwen' zwitser! tof dat je mooi weer hebt. Hier is het zeer variabel: de ene dag grijs, de andere dag 28° en dan onweer natuurlijk.
  Geniet jij maar verder van je avontuur
  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Mia, zou een kaarsje helpen om de zon met jullie mee te laten gaan? De Zwitser heeft toch wel indruk gemaakt. Blij voor jou dat je in goed gezelschap verkeerd, het wordt in ieder geval een unieke ervaring.
  Liefs
  diana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mia,

  zo te horen zijt ge daar in een fantastische groep beland, geniet er van. Jij klinkt alsof je daar een nogal een avontuur meemaakt.
  Wij kijken al uit naar de volgende aflevering .

  Veel Schotse groetjes

  Leen en Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai moeke, ge hebt u daar goed he! Amuseer je maar vlijtig verder!
  Dikke kus,
  la Lieve

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Mia, leuk te lezen dat alles ok is, geniet van je stapavontuur
  warme stapknuffel en laat ons maar regelmatig via blog een beetje meegenieten van je avontuur
  groetjes
  Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste mia
  We weten niet of onze reactie gisteren lukte. Vandaar deze nieuwe post. We zijn tevreden dat alles opperbest gaat. Geniet van de omgeving en van de mensen. Zwitsers kunnen niet alleen zingen maar ook drinken ' zo zat als een Zwitser ' komt toch van ergens.
  Het ga je goed.
  Danny en Claire
  Groetjes vanuit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Mia

  Na enkele dagen werd ik toch wel heel nieuwsgierig om te weten hoe het met je gaat. Ik was dus heel blij je relaas te lezen. Het gaat je duidelijk goed, fantastisch zo.
  Een aangenaam kleurrijk gezelschap, goed weer, mooie natuur .... geniet er maar van, bij mij wordt het morgen nog een dagje Hagewinde ....
  Groetjes en tot binnenkort

  Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haa die hippie moeder van me,

  Super te lezen dat alles zo goed gaat. Ik vind het alvast heel leuk je avonturen kunnen volgen!

  Geniet , geniet, geniet! en zorg ook heel goed voor jezelf!

  Vele groeten van uw lievelingsdochter nele.. :)
  en dikke zoen met heel veel zever van Lou Hanna

  Enne moeke... henri wekt mijn nieuwsgierigheid ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hey, Mia, boeiend om dit zo via je blog te volgen! Ik denk dat het je veel deugd zal doen: alleen, maar toch tussen zoveel mensen die allemaal dezelfde weg gaan...
  En die samenhorigheid is zo fijn...
  Ik duim voor goed weer voor je, maar vooral dat het je goed gaat...
  Dikke zoen,
  Marita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Mia,
  blij te lezen dat het je goed gaat daar op je tocht.
  Zo te zien is je gezelschap daar super...
  en ik die dacht dat je daar zo helemaal alleen op stap was.
  Geniet nog van je tocht, de zon, het landschap en zeker van alle ontmoetingen op je weg.
  Groetjes,
  Magda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Mia,

  Je hebt onze aandacht van het begin gewekt en we zijn al nieuwsgierig naar je verder avontuur... Heel leuk te horen dat het goed met je gaat en ik zou zeggen genieten, genieten, genieten.. Ik moet wel eerlijk toegeven het goede weer en je gezelschap maken me toch een beetje jaloers!!

  Dikke knuffel,
  Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Mia,

  Het doet deugd te lezen dat je tocht naar wens verloopt.
  Je beweegt je als een visje in het water ( maar dan op het droge ). Geniet van al je ontmoetingen, de omgeving en de vele onvergetelijke momenten. Koester deze maar. Nog veel chance voor de komende dagen.

  Marieke en Luc

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dag Mia,
  Ik hoorde vandaag via Linda van je avontuur. Alleen onderweg en toch nooit alleen ... Vorig jaar stapte ik ook een week richting Compostella ( van Vezelay tot Bourges ) en ben van plan om de tocht na mijn studies verder te zetten ... er is toch wel wat training nodig op voorhand :). Geniet ervan, maak je hoofd leeg en geniet van te stappen met jezelf aan de hand ! Stiekem jaloers want ik weet wat het met een mens doet !
  Liefs
  Els

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey tante Mia,

  Het klinkt alsof je tocht niet lang genoeg kan duren!
  Geniet er nog maar met volle teugen van!

  Tot blogs!
  Anton&Kaat

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Amai juf Mia, deze verhalen werken aanstekelijk. Benieuwd om ze in levende lijve te horen. Ik blijf je volgen, want ben wel echt benieuwd. Als het een troost mag wezen..."af en toe regen"...dat kennen wij hier ook.
  Nog veel succes en doorzetting!
  Groeten, Bram Tas

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Mia de start was goed ,goed begonnen half gewonnen groeten nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 17. BILBAO.....WAAR BLIJF JE ...WE HEBBEN HONGER OP JOUW VERHALEN.....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Alles is oké met Mia, heeft alleen niet veel mogelijkheid om haar blog bij te werken door gebrek aan cybercafees! Gaat vrienden inschakelen om het probleem op te lossen!

  groetjes
  diana de roos

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hey Mia,

  Hoe gaat het met jou? Ik heb precies de indruk dat alles "op wieltjes loopt". Ik ben blij voor jou dat je je goed in je sas voelt, dat de fysische inspanningen goed verteerd worden.
  Ondertussen ben ik terug thuis van Compostella. Voor mij is het een enig mooie "reis" geworden.Ik heb met volle teugen genoten van de gesprekken, de natuur, de kleuren, de cultuur. Ik denk dat bij je terugkomst er veel te vertellen zal zijn.
  Geniet nog van "het lopen", van de stilte, van de natuur, van de contacten. Inderdaad als je zo van huis bent maak je je hoofd leeg en komt er weer energie vrij om andere dingen te doen.
  Het vraagt wel enige aanpassing als je terug bent, maar het lukt wel.
  Mia, geniet maar verder van je onderneming en tot binnenkort,

  Groetjes en dikke knuffel,
  Myriam DR

  BeantwoordenVerwijderen